Наркоторговця взяли на гарячому

За дев’ять паперових згортків із марихуаною продавець вторгував 900 гривень. Оперативна закупка, а заразом і спецоперація із затримання підозрюваного у збуті наркотичних засобів відбулася у центрі Тернополя.

Серед білого дня у людному місці зловмисник призначив зустріч покупцю, навіть не підозрюючи, що у ролі останнього – співробітник органів внутрішніх справ.

Зі слів начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласного управління внутрішніх справ Володимира Строїча, майже місяць проводилися оперативні заходи із документування злочинної діяльності 31-річного жителя Теребовлянського району. У процесі було здійснено декілька оперативних закупок.

- Зловмисника затримали під час збуту відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, – розповів Володимир Строїч. – У нього вилучено дев’ять паперових згортків, наповнених подрібненою речовиною зеленого кольору, ззовні схожою на канабіс. Усе вилучене направлено на експертизу.

Дев’ять згортків, вагу і вміст яких визначать експерти, торговець продавав за дев’ятсот гривень.

Старший слідчий Тернопільського міського відділу внутрішніх справ Андрій Петрушевський каже, що дії підозрюваного кваліфіковані за частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України – збут особливо небезпечних наркотичних засобів. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 6 до 10 років. На вирок суду зловмисник чекатиме під вартою.

В процесі слідчо-оперативних заходів також було встановлено ймовірного постачальника канабісу. Ним, за попередньою інформацією, міг бути раніше судимий 29-річний тернополянин. Під час санкціонованого обшуку у його помешканні знайшли та вилучили три поліетиленові пакети дурману. Щодо жителя обласного центру теж розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 307 ККУ.

Джерело: dosie102.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео