Віра Олександрович

Наруга над пам’ятником Степану Бандері у Тернополі – одна з провокацій спецслужб Росії

Зловмисники, які організували акти вандалізму над пам’ятником Бандери у Тернополі, вже відомі.

 У цій справі не обійшлося без спецслужб РФ. Про це повідомили на сторінці Управління СБ України в Тернопільській області. Втім, конкретних даних про замовників цієї провокації поки що не озвучують.

Нагадаємо, перший інцидент стався 14 грудня 2021 року. Тоді невідомі облили червоною фарбою пам’ятник Степану Бандері. Згодом правоохоронці повідомили про підозру двом жителям Житомирщини. Одному підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 17 лютого, інший – переховувався. Вдруге пам’ятник пошкодили вже 21 січня. Після цих подій пам’ятник взяли під цілодобову охорону. Паралельно правоохоронці розшукували замовників.

- Служба безпеки України зірвала спецоперацію російських спецслужб, які замовили українських «тітушок» для провокацій на території Російської Федерації, - кажуть у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області. - За попередніми даними, спецслужби РФ ретельно розробляли план провокацій та диверсій, спрямованих проти власного населення. З такою метою вони завербували 3-х мешканців Київської області, які є вихідцями із кримінальних кіл.

Правоохоронці встановили, що цих чоловіків неодноразово залучали проросійські сили для проведення провокацій і замовних протестних акцій. Врешті виявилося, що саме ці зловмисники організували й акти вандалізму у Тернополі.

Довідка. Лише за наругу над пам’ятником зловмисникам загрожує обмеженням волі на строк від 4-х до 5 років або позбавленням волі від 4-х до 7 років. Слідство ще триває.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео