Настасівський храм Вознесіння Христового отримав новий дзвін (фото)

1

На храмовий празник Вознесіння Христового у настасівській церкві єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ Теодор Мартинюк освятив новий дзвін.

На престольний празник у настасівському храмі Вознесіння Господнього відбулась величава Архієрейська Літургія, яка зібрала вірних Настасова та навколишніх сіл. Архієрейську службу відправив владика Теодор за участю десяти священнослужителів. Така велика увага очільників архієпархії до нашого села є свідченням великого внеску церковної громади у служіння Господові та вірності Христовій Церкві, пише «Агропродсервіс».

2
2

Після завершення служби Божої урочиста процесія з хоругвами вийшла на церковне подвір’я до каплиці, де відбулось освячення дзвона, придбаного за кошти, зібрані під час великої ходи ікони Матері Божої Зарваницької від хати до хати у Настасові.

3
3

4
4

Подія освячення нового дзвону стала своєрідним підсумком великої справи духовного єднання громади, яку роблять у Настасові отець Роман за участю парафіяльного священика отця Михайла, сільського голови Миколи Злонкевича та керівника компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського, за що греко-католицька громада висловлює їм свою пошану і вдячність.

5
5

Вибір читачів за тиждень

Відео