Орест Сарматський

«Навчання» Росії в Азовському і Чорному морях: на Тернопільщині, як і в Україні, очікують на реакцію світу

Україна очікує відповіді міжнародних партнерів на намір Росії перекрити акваторії Азовського та Чорного морів, заявляє міністр оборони України Олексій Резніков.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

- Росія продовжує активну мілітаризацію півострова Крим, продовжує використання тимчасово окупованої території як полігону. Наразі ми спостерігаємо і навчання, і накопичення зброї у зв’язку з цим, відведення та введення підрозділів збройних сил РФ, перекриття акваторій Азовського та Чорного морів «для навчань» — це тактика повзучої окупації моря, яку вони використовують давно, - наголосив Резніков.

За словами міністра, «якщо не буде спільної реакції світу на ці спроби тиску, то подібну тактику Кремль, і не тільки Кремль, може застосувати у всьому світі. Наші партнери показали сильну відповідь постачанням зброї. Наразі очікуємо не менш сильну відповідь: коли кораблі РФ не зможуть спокійно заходити в цивілізовані порти, вони зрозуміють ціну своєї нахабності».

Як повідомляв «Терен», найближчими днями очікується п’ять варіантів переміщення підводних човнів та ракетних крейсерів ВМС РФ у Середземному та Чорному морях. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео