Орест Сарматський

Тернопільщина стривожена: Росія збирає в одному морі всі наявні у неї «вбивці авіаносців»

Політично активні жителі Тернопільщини із тривогою слідкують не тільки за подіями, що розгортаються уздовж східних та північно-східних кордонів України, але й дещо далі.

Занепокоєння в кожного українця викликає повідомлення, що найближчими днями очікується п’ять варіантів переміщення підводних човнів та ракетних крейсерів ВМС РФ у Середземному та Чорному морях. 

Як про це у Фейсбуці повідомляє головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

- За даними Моніторингової групи BlackSeaNews та «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень»  найближчими днями очікуються переміщення кораблів ВМФ РФ, серед них – ракетний підводний човен  Rostov na Donu Чорноморського флоту, ракетний фрегат ЧФ, ракетний фрегат Північного флоту РФ Admiral Kasatonov. Це новий корабель, носій не тільки крилатих ракет «Калибр», але й новітніх гіперзвукових ракет «Циркон».

До Чорного моря повернеться з Тартуса, Сирія, ще один ракетний підводний човен ЧФ - це буде або Novorossiysk або Krasnodar.
Окрім цього, з Чорного моря перейде до Середземного флагман ЧФ ракетний крейсер Moskva.

- Таким чином, в Середземному морі зберуться всі три наявні у ВМФ РФ ракетні крейсери. За словами експерта, під час «холодної війни» ці крейсери називали «вбивцями авіаносців» - саме на те були розраховані їхні сучасні на той час протикорабельні ракети ПКР-500 «Базальт». Тобто, їхнім завданням буде «сковувати» три ударні авіаносні групи НАТО в Середземному морі – США, Франції, Італії, - наголосив Клименко.

Він також додав, що це може означати як тактичні військово-морські ігрища, так і будь-який інший розвиток подій.

На думку Клименка, перебування великого угруповання кораблів ВМФ РФ в Середземному морі має на меті розпорошення сил НАТО та відволікання уваги від Чорного моря.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео