Анастасія Кисіль

Навчання з 1 вересня: за яких умов зможуть працювати школи Тернопільщини 

Під час війни працюватимуть лише ті заклади освіти, які мають належні укриття чи бомбосховища, або безпечне місце поблизу

З 1 вересня школярі та студенти Тернопільщини зможуть навчатися офлайн. Це стосується шкіл, коледжів, закладів профтехосвіти та університетів. Проте у кожному закладі має бути облаштоване укриття чи бомбосховище. Також відчинять двері до навчання ті заклади освіти, які не мають безпечного місця, але воно знаходиться поблизу. Про це повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома. 

Місцеві органи влади та керівники закладів освіти мають привести укриття чи бомбосховища у відповідний стан. На початку навчального року комісія, яка завжди перевіряє заклади освіти на готовність розпочати освітній процес, обстежить безпечні місця у закладах. Тоді територіальні органи зможуть підписати акт щодо відповідності укриттів і готовності до навчального процесу, - каже вона.

Нагадаємо, днями у Тернополі запрацювали ще три дитсадки. Наразі для наймолодших жителів міста працює 23 садки та дошкільні підрозділи початкових шкіл. Їх відвідують 2044 дитини. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео