Тамара Коблик

Тернопільські рятувальники провели спеціальні навчання на хімічно-небезпечному підприємстві (фото)

Рятувальники перевірили готовність пожежно-рятувальних підрозділів та відділення радіаційно-хімічного захисту до дій в умовах хімічного забруднення з використанням приладів хімічної розвідки

26 травня в Тернополі на базі одного з хімічно небезпечних підприємств відбулись спеціальні об’єктові навчання рятувальників. Про це повідомили в пресслужбі державної служби з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області.

Під час виконання тактичних завдань перевірено готовність пожежно-рятувальних підрозділів та відділення радіаційно-хімічного захисту до дій в умовах хімічного забруднення з використанням приладів хімічної розвідки. Учасники заходу вдосконалювали практичні навики ліквідації витоку небезпечної хімічної речовини та її наслідків та відпрацьовували вміння розгортання намету для спеціальної обробки особового складу.

Керівник навчань, начальник відділу інженерно-технічних заходів управління організації заходів цивільного захисту Головного управління Станіслав Ганич подякував особовому складу, що брав участь у навчаннях, вказав на недоліки та відзначив основні аспекти, на які слід звернути увагу. Також він наголосив на забезпеченні максимальної безпеки людей під час роботи з хімічно небезпечними речовини та підкреслив, що такі навчання будуть проводитись й надалі.

Фото пресслужби ДСНС України в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео