Віра Олександрович

Навіщо у Білій під Тернополем терміново скликали депутатів (відео, фото)

Основне

Терміново і фактично в останній момент скликали депутатів у Білій під Тернополем на позачергову 6-ту сесію VII скликання Білецької сільської ради.

Про це у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», написав Юрій Качунь. Засідання відбулося у четвер, 28 березня. Депутатів запросили на 12:00, тобто – посеред робочого дня. У порядку денному було лише кілька питань. Причому останнє із них чомусь «вписали» у розпорядження звичайною кульковою ручкою.

Порядок денний
Порядок денний

Звісно ж, такий поспіх насторожив і навіть обурив представників громади. Наприклад, Юрій Качунь прокоментував це так: «Обіцянка – цяцянка. Цей зворот сподобали собі у Білецькій сільській раді. Постійно обіцяють, що будуть інформувати про заплановані сесії і багато-багато іншого… І як завжди, без завчасного повідомлення зненацька і терміново відбудеться сесія». Причину поспіху так ніхто і не пояснив, хоча фраза «Ми втрачаємо час» звучала під час засідання неодноразово. Наразі ви можете переглянути запис засідання і самі скласти враження про справи у приміській ОТГ.

Сам Юрій Качунь (автор відео – прим.) описав свої враження коротко (цитуємо допис):

«…Є депутати, які постійно пропускають засідання сесій без поважних причин. Є такі, що жодного разу не висловили власної думки. Це так звані «тихоходи», які стараються робити розумний вираз обличчя, щось нібито записувати і за вказівкою голосувати. Є дуже «мудрі», які в усьому розбираються, є такі, які не можуть зрозуміти, про що йдеться і про що говорили хвилину перед тим. Звичайно, є і розумні, справедливі, безкорисливі патріоти громади…».

Снимок_Качунь
Снимок_Качунь

До слова, того дня встигли пройти весь перелік питань. Усі ухвалили, хоча дехто із депутатів під час засідання… «сидів» у «Фейсбуці». Це зауважили жителі ОТГ під час перегляду запису засідання.

Снимок_Фейсбук
Снимок_Фейсбук

Нагадаємо, про справи, що турбують жителів новоствореної громади, «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району»

Вибір читачів за тиждень

Відео