Тамара Коблик

Навіть до +36: на вихідних на Тернопільщині зафіксували нові температурні рекорди

Середня обласна температура повітря у першій декаді липня склала +20,0℃, що на 2,3° вище норми

У ці вихідні на Тернопільщині фіксували рекордні значення температури повітря. Вже кілька днів поспіль термометри тернополян та жителів області показують понад 30° вдень. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного центру з гідрометеорології у фейсбуці.

13 липня максимальна температура у Тернополі була на рівні +36°С. Що перевершило попередній рекорд на 2,3°С. Його фіксували у 2016 році.

14 липня максимальна температура повітря у Тернополі досягла +34,3° С.

Попереднє рекордне значення цього дня спостерігалося ще у 1959 році і становило +33,5 С, - йдеться у повідомленні синоптиків.

Нагадаємо, на Тернопільщині зафіксували температурний рекорд і 12 липня. Цього дня повітря прогрілось до +34,6°.

За повідомленням Українського гідрометеорологічного центру у найближчу годину з утриманням до кінця доби 15 липня у  Тернопільській області грози, місцями град та шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). 

Погодні умови І декади липня на Тернопільщині виявились нестійкими: початок декади був прохолодним та дощовим, а в другій п'ятиденці встановилась жарка та суха погода.

Середня декадна обласна температура повітря склала +20,0℃, що на 2,3° вище норми. Максимальна температура підвищувалась до +30-34°, мінімальна знижувалась до +12-13°. Середня декадна температура ґрунту на глибині 10 см становила 23-24° тепла, що на 2-3° вище норми. Впродовж 7-8 днів в один із строків спостережень температура грунту була вищою плюс 25°. Опади різної інтенсивності, часто у вигляді злив спостерігались по території області упродовж 5-6 днів. Середня їх кількість за декаду по області склала 75 мм - 93% норми.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео