Тамара Коблик

Назвали шкідливе для здоров’я вершкове масло

У складі натурального вершкового масла повинні бути саме вершки, жодних інших добавок і незрозумілих компонентів

Вершкове масло – популярний продукт, який використовують для приготування випічки, бутербродів, каш й інших страв. Однак іноді масло може бути небезпечним для здоров’я. Нутриціолог Таміла Максюх у своєму Instagram розповіла, як обрати якісний продукт, щоб не нашкодити собі, пише agronews.ua.

Яке вершкове масло краще не купувати

За словами нутриціолога, категорично не можна купувати вершкове масло, на упаковці якого написано “продукт” або слово “масло” у лапках. Такі написи говорять про те, що перед вами підробка, тобто сурогат.

Вершкове масло, жирність якого менша ніж 78%, також є несправжнім. В ідеалі жирність масла має бути 82%. Чим більша жирність, тим більша ймовірність того, що продукт натуральний.

Обережно ставтеся до домашнього вершкового масла, адже ви ніколи не знаєте, в яких умовах воно вироблялося та зберігалося. Краще купувати масло перевірених виробників у супермаркеті.

Нутриціолог зазначила, що у складі натурального вершкового масла повинні бути саме вершки, жодних інших добавок і незрозумілих компонентів.

Крім того, на упаковці мають бути зазначені виробник, адреса продуктивних потужностей та нормативний документ ДСТУ. Завжди зважайте на етикетку продукту, на ній не повинно бути нічого підозрілого. Термін придатності масла, як правило, має становити 30 діб.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео