Орест Сарматський

Названо больові точки ринку землі (Агроновини)

3001 (Copy)

Вироблення єдиної позиції в підходах, які дозволяють юридичним особам набувати право на непайові землі сільськогосподарського призначення, а також можливість обміну земельних ділянок та їх консолідації в межах масиву сільгоспземель — ці два питання потребують вирішення.

Про це повідомив перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко під час засідання 5-го Земельного штабу.

- Розв’язання цих питань потребує консолідації зусиль Мінагрополітики, Держгеокадастру, Мін’юсту та інших державних органів, але вони будуть вирішені найближчим часом, — зазначає Анатолій Мірошниченко. - Щодо інформації про спецдозволи на користування надрами та склад угідь земельних ділянок, то вона доступна через Публічну кадастрову карту та у витягах із Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Інших форм отримання відповідних даних законодавство, на жаль, на сьогодні не передбачає. Держгеокадастр працює над відповідними законодавчими змінами. Сподіваємося на їх ухвалення протягом найближчих місяців.

За його словами, банки сьогодні можуть із легкістю отримати інформацію про угіддя земельних ділянок. Для цього потрібно скористатися процедурою, яка передбачена пунктом 188 Порядку ведення Державного земельного кадастру: подати заяву за формою додатка 54. Два банки це вже зробили. Така можливість є й в усіх інших фінустанов.

Джерело: agroportal.ua

В Україні набуває популярності виробництво крафтових продуктів

3002 (Copy)
3002 (Copy)

В Україні все більшу популярність набувають фермерські продукти, які ще називають крафтовими, адже виготовляють їх маленькими партіями за індивідуальними рецептами.

Майже в кожній торговельній мережі є цілі відділи з фермерською продукцією.

Про це повідомляє «Факти».

Фудблогерка Анастасія Іванцова фермерські продукти найбільше любить за яскравий смак. Купує крафтові сири, пиво, каву, приправи. Шукає виробників на різних фестивалях їжі або в соцмережах. Однак стверджує: останніми роками пропозицій чимало.

Крафтові продукти не тільки цікавіші на смак, а й здоровіші. У них не додають підсилювачів смаку, фарбників чи інших речовин, які на масових виробництвах дозволяють здешевити вартість, тому й коштують дорожче.

Виробник Київського сухого варення Ярослав Семенець із дружиною почав робити цукати в себе на кухні. Зараз у команді вже троє людей.

- На місяць ми можемо виготовляти 500?700 кг цукатів, і це з одного боку дуже невеличкі цифри, а з іншого боку, ми підкреслюємо, що це ручна робота, — зазначив він.

Наразі українські крафтові виробники долучаються до міжнародного руху Slow food, який підтримує розвиток локальних фермерів. Це відкриє вітчизняним виробникам двері на закордонні фестивалі, а також ще більше популяризує крафт.

Експерти наголошують, що купуючи продукцію локальних фермерів, можна підтримати місцеву економіку. Отримуючи більше доходів, місцеві виробники часто інвестують їх у громади — ремонтують дороги, будують спортивні майданчики, а ще — дають робочі місця.

Вибір читачів за тиждень

Відео