«Олів’є»: скільки коштуватиме тернополянам традиційний новорічний салат?
У листопаді «Терен» уже порівнював ціни продуктів на центральному ринку та в одній із торгових мереж. Проте з наближенням новорічно-різдвяних свят питання залишається досі актуальним, адже, бодай чи не в кожній сім’ї у новорічну ніч ласують найпопулярнішим салатом – «олів’є».
Про те, скільки коштуватимуть сьогодні продукти для улюбленої страви, чи не зросла ціна, дізнавалась журналістка «Терену».
Перш, ніж вирушити на ринок, ми склали список продуктів необхідних для салату й знову зіставили їхню вартість із магазинною продукцією. Де купувати вигідніше, читайте дальше.
Ціна на центральному ринку:
Ковбаса варена молочна – 115-140 грн/шт;
Картопля – 7-8 грн/кг;
Морква – 12-15 грн/кг;
Зелений горошок 20-25 грн/400-420 г;
Огірки свіжі – 40-45 грн/кг;
Цибуля – 12-14 грн/кг;
Яйця фермерські – 3.50 грн/шт, домашні – 5 грн/шт;
Ціна у супермаркеті:
Ковбаса варена молочна – 39.90-229.40 грн/шт;
Картопля – 5-7.70 грн/кг;
Морква – 9-13 грн/кг;
Зелений горошок – 16.30-40.30 грн/400-420 г;
Огірки консервовані – 33.70/670 г;
Огірки свіжі – 69-77 грн/кг;
Цибуля – 12.60 грн/кг;
Яйця курячі – 3.40-4 грн/шт;
Майонез 67% – 22.40-33.40 грн/300-400 г;
Отож, як бачимо, картопля й морква - на ринку дорожчі на декілька гривень, а свіжий огірок, до прикладу, – значно дешевший.
Фото з відкритих джерел