Віра Олександрович

Не м’ячами єдиними обдаровували сьогодні у Тернополі (фото, відео)

Долучитися до збору коштів на будівництво каплиці загиблим учасникам АТО попросили усіх охочих тернополян. Розмістити споруду планують на Микулинецькому кладовищі. Адже родичі вояків бачать каплицю частиною Меморіалу «Алея Героїв».

Про початок благодійного збору коштів сьогодні, 6 червня, під час сесії Тернопільської міської ради оголосив міський голова Сергій Надал. Інформацію про ініціативу, а також про те, куди перераховувати кошти, можна знайти на сайті міської ради.

Гімн
Гімн

– Працівники міської ради вже висловили підтримку цьому проекту, – каже мер. – Сподіваюся, долучитеся і ви – шановні депутати, і звичайні городяни.

Оскільки на засіданні був аншлаг, то це звернення почуло багато людей. Що цікаво, на сесії також було багато вітань. Зокрема, слова вдячності вислухали місцеві журналісти, які якраз сьогодні відзначають своє професійне свято. Свою частку свята отримали і депутати, день народження у яких припав на міжсесійний період. Не забули депутати і про спортсменів, які прославляють наше місто на загальноукраїнських змаганнях.

– Я дякую спортсменам, їхнім тренерам і батькам за ці чергові спортивні перемоги для нашого міста, а також – усім депутатам за спільну підтримку спортивних закладів міста і фінансування потреб наших спортсменів, – каже Сергій Надал.

Вітання1
Вітання1

Міський голова, зокрема, нагородив: команду КЗ «Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з футболу та інших ігрових видів спорту» за перемогу в чемпіонаті України з футзалу серед юнаків 2006 р. н. (сезон 2018/2019 рр.); команду КП «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1» за перемогу в Чемпіонаті України з волейболу «Дитяча ліга» серед юнаків 2004 р. н. (сезон 2018/2019 рр.), а також команду Тернопільського гандбольного клубу «Економ-Університет» за перемогу в чемпіонаті України з гандболу серед жінок у вищій лізі (сезон 2018/2019 рр.). Окрім грамот спортсмени отримали від міської ради м’ячі, аби тренуватися і здобувати ще більше перемог.

Вітання2
Вітання2

Додам, у порядку денному цього засідання – понад 240 питань, причому близько 40-ка із них внесли із голосу. Політики вже заслухали звіт про виконання бюджету за перший квартал, внесли зміни у «Програму збереження культурної спадщини міста», а також – назвали вулицю на честь відомого тернополянина Андрія Пушкаря. Окрім того, депутати без дискусій підтримали проект «Про місцеві податки і збори». Встигли обранці вислухати і кількох тернополян. Розглянувши земельні питання, сесію закрили. Докладно про це читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео