Віра Олександрович

Невже бізнесмени на Тернопільщині стали чемнішими і чеснішими?

Komendat2

Надходження до бюджетів Тернопільщини останнім часом суттєво зростають.

Усе це - завдяки доброчесній сплаті податків, вважають у Секторі комунікацій Головного управління ДФС в області.

- Лише у січні платники податків Тернопілля сплатили до Зведеного бюджету 529,7 млн грн податків і зборів, - каже начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - Порівняно із відповідним торішнім періодом, ці надходження зросли на 23,5 млн грн.

Очільник фіскального відомства Тернопільщини зазначив, що до держбюджету спрямували 224,5 млн грн.

- Серед основних бюджетоформуючих платежів вважаю за доцільне назвати: податок на прибуток, податок на додану вартість і акциз, - додає Ігор Комендат. – Так, у січні платники внесли 9,9 млн грн податку на прибуток, 123,6 млн грн - ПДВ і 2,7 млн грн - акцизного податку.

До місцевих бюджетів у січні надійшло 305,2 млн грн платежів, що на 42,1 млн грн більше, ніж торік.

- Найбільше суб’єкти господарювання сплатили податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), плати за землю та єдиного податку, а це, відповідно, 183,2 млн грн, 20,8 млн грн і 76,7 млн грн, - уточнює він.

За словами начальника ГУ ДФС в області, такого результату вдалося досягнути, зокрема, завдяки розумінню платниками необхідності наповнення бюджетів усіх рівнів. Мовляв, сплачені податки повертаються до місцевих громад у вигляді фінансування різноманітних соціальних програм тощо.

Фото, надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео