Віра Олександрович

Незабаром «порахують» всю землю у селах, що приєдналися до Тернополя (фото)

Всю землю, що нині є в селах Зборівського району, які у 2018-му приєдналися до Тернополя, незабаром «порахують». Звісно ж, оформлять на неї всі необхідні документи.

Проект рішення «Про проведення робіт із землеустрою щодо інвентаризації частини земельних ділянок орієнтовною площею 1200 га у межах сільських населених пунктів Тернопільської міської територіальної громади (МТГ)» подав начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

Саме він буде переконувати депутатів зробити такий крок для «забезпечення ведення Державного земельного кадастру, здійснення контролю за використанням і охороною земель та визначення кількісного та якісного стану земельних ділянок, їхніх меж, розміру, складу угідь». При цьому роботи із землеустрою щодо інвентаризації землі у межах сіл зачеплять не менш як 1200 га. Суб’єкти господарювання, які мають у користуванні певні ділянки, муситимуть забезпечувати доступ до них, а виконавцю робіт їм доведеться надавати інформацію про документи, що посвідчують право користування чи власності.

Нагадаємо, йдеться про 8 сіл: Кобзарівка, Вертелка, Курівці, Малашівці, Іванківці, Чернихів, Глядки і Плесківці. Що цікаво, замовниками технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель у цих населених пунктах дозволять виступити:

- землекористувачам і землевласникам ділянок під об’єктами комерційної і виробничої діяльності (щодо землі, що перебуває у користуванні чи власності) - за власні кошти;

- Тернопільській міській раді (щодо земельних ділянок не наданих у користування та не переданих у власність Тернополя) - за кошти міського бюджету.

Контроль за виконанням цього рішення у разі його прийняття покладуть на постійну комісії міської ради із питань регулювання земельних відносин та екології (наразі голова Андрій Шкула заявив про свою відставку), а також - із питань містобудування (голова – Наталія Паньків). Очевидно, це питання ввійде до порядку денного 39-ї сесії міської ради. Коли вона відбудеться, поки що не відомо. Але цікавих питань до цього засідання вже підготували достатньо, причому більшість традиційно – земельні (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео