Орест Сарматський

Незряча-інвалід з Тернопільщини, яку пограбував рецидивіст оцінила своє приниження у 2 тис грн

poliziai-2

У Тернополі перед судом постав судимий за злочин проти незрячої жінки.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області 53-річного Михайла П. визнано винним за ч.1 ст. 162, ч.1 ст. 357, ч.2 ст. 185 КК України (незаконне проникнення до житла; викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів, і таємне викрадення чужого майна) та призначено покарання у виді 3 років неодноразово судимий за майнові злочини.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суд в області.

Судом встановлено, що 21 березня 2017 року, в період з 9-ої до 9.15 год. обвинувачений Михайло П. знаходився на третьому поверсі гуртожитку, що на вул. Студинського у Тернополі. Скориставшись відсутністю господарів, викрав із сумки потерпілої Ольги Я. банківську картку з особистим кодом та у найближчому банкоматі зняв із карткового рахунку 8 тис. 100 грн.

Крім того, 20 липня 2017 року обвинувачений зайшов до одного з кабінетів приватного підприємства, що знаходиться у смт. Великі Бірки Тернопільського району, та, скориставшись відсутністю працівниці, викрав із її сумки гаманець із коштами у розмірі 1 тис. 100 грн. Із місця кримінального правопорушення втік.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та пообіцяв потерпілим відшкодувати завдану шкоду після звільнення з-під варти.

Потерпіла Ольга Я. пояснила, що через вади зору з дитинства має 1 групу інвалідності. Вранці 21 березня 2017 року вона вийшла з кімнати, не зачинивши двері, а коли повернулась, зрозуміла, що хтось викрав із сумки її банківську картку. Невдовзі почали надходити СМС- повідомлення про зняття коштів із її банківського рахунку, загалом на суму 8 тис. 100 грн. Вона одразу повідомила про все сестру, а та викликала поліцію. Ольга Я. Зауважила: як людина з інвалідністю, вона потребує постійного лікування, для цього і заощаджувала викрадені кошти. Потерпіла у повному обсязі підтримала заявлений цивільний позов - 8 тис. 100 грн. майнової шкоди та 2 тис. грн. моральної шкоди.

Дослідивши всі наведені докази, висновки судових експертиз, проаналізувавши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого неможливе без ізоляції від суспільства. На підставі цього суд призначив Михайлові П. покарання у виді 3 років позбавленні волі та повністю задовольнив цивільний позов Ольги Я., зобов'язавши обвинуваченого повністю відшкодувати потерпілій завдану майнову та моральну шкоду.

Вибір читачів за тиждень

Відео