Тамара Коблик

Нічна атака Києва: уламок влучив у 25–типоверхівку, загинули люди (фото)

Сили та засоби ППО виявили та знищили навколо Києва понад 20 ракет

російські війська у ніч проти 24 червня здійснили восьму за місяць повітряну атаку на Київ. Навколо столиці українська протиповітряна оборона збила понад 20 ракет Х-101/555. Уламки впали на 25–типоверховий будинок, сталася пожежа. Відомо про двох загиблих і вісьмох постраждалих. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

За інформацією КМВА, окупанти випустили ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря.

Сили та засоби ППО виявили та знищили навколо Києва понад 20 ракет. Проте уламки влучили у 25-поверховий будинок у Соломʼянському районі столиці. Унаслідок цього сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18 та 19 поверхах. Спалахнула пожежа.

Станом на 07:26 відомо про двох загиблих. Травми різного ступеню важкості отримали 11 людей, трьох з них шпиталізували. З будинку врятували 24 мешканців: трьох людей деблокували з-під завалів, ще одному мешканцю допомогли вибратися з ліфта.


Станом на 8:31 троє людей загинуло, 8 - травмовано. 24 особи врятували співробітники ДСНС. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністра внутрішніх справ Ігор Клименко.

Постраждало також щонайменше 40 автомобілів, припаркованих біля будинку.

Пожежу локалізували о 04:40, а ліквідували о 06:30. До ліквідації наслідків залучено 90 працівників та 22 одиниці техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій, зокрема два кінологічних розрахунки.

Фото Yan Dobronosov

Вибір читачів за тиждень

Відео