Орест Сарматський

Новітні технології ефективного агробізнесу продемонстрували на Тернопільщині (фото)

DSC_6148

Практичним досвідом системного використання точного землеробства поділилися експерти під час Другого форуму аграрних інновацій «Нове Зернятко-2017» у Настасові.

Серед агро-новинок, з якими ознайомилися учасники  форуму аграрних інновацій, були новітні технології, що стосувалися комплексної агрохімічної діагностики поля. Зокрема, компанія «АgriLab» поділилася практикою впровадження елементів точного землеробства у сільськогосподарське виробництво.

- Під час агрофоруму розповіли учасникам цієї масштабної події про комплексну агрохімічну діагностику поля, яку ми допомагаємо впроваджувати багатьом аграріям України, - сказала кореспонденту ТЕРЕНу менеджер згаданої компанії Оксана Карпенчук. – Аналіз грунту і достовірна інформація про потенціал поля дозволяють підвищити ефективність використання ресурсів до 20-30 відсотків. Агрохімічний аналіз грунту – це фундамент, без якого неможливо побудувати ефективну систему удобрення сільськогосподарських культур. Без знання фактичного вмісту елементів живлення та їх доступності в ґрунтах конкретного поля, внесення мінеральних добрив часто призводить до «викидання грошей на вітер», так як культура не в змозі їх ефективно використати при порушенні оптимального співвідношення. Аналіз ґрунту і оцінка потенціалу кожного поля дозволяє оптимізувати технологію вирощування і уникнути неефективного використання коштів на ресурси - добрива, насіння, технічні засоби обробітку.

DSC_6147
DSC_6147

Окрім цього, такий підхід дозволяє встановити не тільки величину норм і доз добрив, але й співвідношення між елементами живлення для кожної культури на конкретному полі. Визначення кислотності грунту дає можливість розробити рекомендації з проведення хімічної меліорації і підбору ефективних форм мінеральних добрив. Тому під час спілкування із учасниками форму аграрних інновацій наші фахівці доступно роз’яснили аграріям про те, як наша компанія розробляє і впроваджує новітні технології вирощування культур. Сподіваємось, це допоможе виробникам сільськогосподарської продукції, які відвідали форум, вести надалі ефективніше агробізнес, - підкреслила менеджер компанії «АgriLab» Оксана Карпенчук.

DSC_6144
DSC_6144

DSC_6140
DSC_6140

 Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео