Орест Сарматський

Новий ягідний кооператив підсобить фермерам з Тернопільщини

Навесні 2022 року компанія LNZ Group планує відкрити ягідний кооператив для агровиробників всієї України.

Як зазначається, у компанії від початку ягідництво започаткували як окремий напрям.

Пізніше дійшли до думки, що, маючи замкнуту систему бізнесу можна досягти більшого. Адже ягідна галузь може бути прибутковим бізнесом, якщо зосереджуватися не тільки на вирощуванні, а й на переробці.

- Ми почали працювати у напрямку диверсифікації — збудували завод, який оснащений високотехнологічним обладнанням, пройшли сертифікацію, тому маємо всі відповідні сертифікати для виходу на світовий ринок. Власне, наразі завод вже працює на ринок Європи, — розповів керівник Tevitta Віктор Кравченко.

За словами Віктора Кравченка, ідея диверсифікації виробництва може стати рушійною силою для аграріїв, які вже вирощують продукцію, або для тих, хто хотів би спробувати вирощувати, але за відсутності гарантованих ринків збуту бояться спробувати себе у цій новій ніші. Так з’явилась ідея створити кооператив Tevitta.

В рамках кооперативу компанія пропонує всім агровиробникам:

* InVitro саджанці малини, полуниці та ожини;
* агротехнологічну підтримку;
* засоби захисту рослин та добрива.

До того ж учасникам кооперативу буде гарантований збут продукції на завод. Також за бажанням юридичні особи можуть укласти із заводом контракт на переробку своєї продукції та її зберігання до кращої ціни.

Наприклад, фермер бачить, що в сезон немає сенсу продавати ягоду за низькою ціною. Він укладає угоду із заводом на заморозку і зберігання продукції або просто на заморозку, бо планує продавати самостійно.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео