Віра Олександрович

Нового власника шукатимуть на Тернопільщині для колись дуже відомого заводу (фото)

Завод

Борщівський спиртзавод виставили на аукціон. Вирученими грошима хочуть суттєво поповнити державний бюджет, адже «у пакеті»: будівлі, техніка і понад 7 га землі.

Нагадаємо, в Україні триває процес приватизації, що передбачає проведення аукціонів з продажу підприємств, які раніше перебували на балансі держави. Це потрібно для того, щоб перетворити збиткові підприємства на прибуткові виробництва, впевнені у Тернопільській обласній держадміністрації.

11
11

Серед об'єктів, які можуть незабаром продати - Борщівський спиртзавод. Торги відбудуться уже 12 жовтня. Стартова ціна об'єкта - 28 млн 105 тис. 130 грн.

- Сьогодні ми перебуваємо на Борщівському МП, - каже перший заступник голови обласної держадміністрації Ігор Дем'янчук, який спеціально відвідав підприємство. – Це - один із об'єктів приватизації. Аукціон проходитиме винятково на електронному майданчику ProZorro. Саме ця система дає можливість підприємцям відчувати впевненість в чесності правил гри.

Також, на його думку, такі торги дозволяють знайти ефективних власників

22
22

Зауважимо, спиртзавод розташований неподалік центральної частини Борщева, на земельній ділянці площею понад 7,4 га. До його складу входять 32 об'єкти нерухомого майна, а саме: автогаражі з побутовими приміщеннями, автовагова з прохідною, водяна насосна, компресорна, корпус заводу, майстерня, механізований зерносклад та інші будівлі та споруди.

33
33

Крім того, на балансі підприємства перебувають 10 одиниць транспортних засобів і 770 одиниць устаткування. Стан основного технологічного обладнання – задовільний. Загальна площа будівель і споруд - 13 295,1 кв. м. До активу підведені основні інженерні комунікації: водопостачання, електропостачання та каналізація. Також є під'їзні шляхи, а відстань до Тернополя складає 102 км.

44
44

- Заявки на участь в онлайн-аукціоні прийматимуть до 11 жовтня включно, - нагадує Ігор Дем'янчук. – І ми дуже сподіваємося на позитивний результат торгів.

Додамо, в області уже приватизували 3 спиртових заводи: Козлівське, Хоростківське і Мишковицьке місця провадження діяльності ДП «Укрспирт». За результатами проведених аукціонів у державний бюджет надійшло 167,7 млн грн.

55
55

Довідка. Історія підприємства починається з гуральні купця Фельдшуга (1907 р.). Завод постачав продукцію на підприємства «Союз-Віктан», «Мягков», «Златогор», «Столичний стандарт», «Мансарда» тощо. На підприємстві свого часу запровадили систему управління якістю ISO 9000, завод мав сертифікат управління якістю ISO 14000. У 1997-2002 роках провели модернізацію підприємства. Потужності заводу дозволяють виробляти 3000 дал спирту на добу. У 2003 р. підприємство стало переможцем конкурсу «100 кращих товарів України». Нині воно переживає не кращі часи, що й видно на фото.

66
66

77
77

88
88

99
99

Фото зі сторінки Тернопільська обласна держадміністрація

Вибір читачів за тиждень

Відео