Орест Сарматський

Новий фотоальбом про замки Тернопільщини вже побачили у приміському селі (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

Як повідомляв «Терен», напередодні у селі Настасів Тернопільського району відбулося велелюдне свято з нагоди 20-ліття служіння громаді засновника компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського.

У рамках культурно-мистецької імпрези відбулася і презентація образотворчого видання, авторського фотоальбому власного кореспондента Укрінформу, заслуженого журналіста України Олега Снітовського «Замки Тернопілля».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«196248,196249,196250»]

- У виданні українською, англійською та польською мовами подано інформацію про фортифікаційні споруди, яких на Тернопільщині нараховується понад 30 - третина всіх замків України, оригінальні світлини давніх твердинь нашого краю. Художнє оформлення фотоальбому та графічні мініатюри - відомого українського художника, графіка, ілюстратора серії книг, автора історико-графічних проектів «Князі Галицькі – Волинські - будівничі Української Держави» та «Князі України-Русі. Історія еліт», члена Спілки дизайнерів України Олега Кіналя. Це – перший на Тернопільщині подібного типу подарунковий мистецький фотоальбом, який, власне, побачив світ, передусім, завдяки фінансовій підтримці Івана Чайківського, - сказав автор фотоальбому Олег Снітовський, вручаючи перші зразки видання Івану Адамовичу Чайківському, як меценату видання.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«196251,196252,196253»]

- Кілька місяців тому, коли я вперше ознайомився із макетом майбутнього фотоальбому, одразу ж вирішив підтримати його видання, бо така книга для всіх нас на часі. Цей альбом нагадує нам про те, що у всі віки ті, хто жили на цій території, завжди прагнули зберегти свою самобутність та автентичність. Особисто для мене вихід цієї книги у світ знаменний тим, що ця подія майже збіглася у часі, коли 20 років тому я ступив на нелегкий шлях аграрія. Нині, оглядаючись на пройдені два десятиліття разом із колегами, однодумцями, яких об’єднав «Агропродсервіс», міркую:  те, що ми робимо - теж наша спільна «фортеця». Вона постала на засадах віри у перспективу, чесності й відкритості, упевненості у правильності обраних орієнтирів. Сьогодні ми підтримуємо розвиток кожної громади, де орендуємо землю. Робимо це, усвідомлюючи, що село – колиска нації, втратимо його – втратимо Україну. Турбота про школи, дитячі садки, медицину, сільські дороги, освітлення вулиць, підтримка армії, музеїв, видавничих проектів, храмів, у тому числі й нещодавно створеної ще однієї духовної перлини Тернопілля – «Українського Єрусалима» у Зарваниці… Робимо це не задля похвали, а за потребою і покликом душі. Тож закликаю усіх допомагати один одному, працювати, творити, разом будувати оту спільну «фортецю», міцну економічно й духовно, якщо хочемо, щоб такою стала кожна українська хата, зрештою, уся наша українська держава, - сказав засновник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський, звертаючись до мешканців Настасова та навколишніх сіл, учасників та гостей свята.

За його словами, фотоальбом «Замки Тернопілля» отримають в дарунок передусім ті, хто безпосередньо причетний до діяльності компанії «Агропродсервіс», краєзнавці, шкільні колективи.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«196254,196255»]

Фото: Ярослав Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео