Орест Сарматський

Новий кулінарний тренд презентували на виставці у Києві юні дослідники з Тернополя

зображення_viber_2021-10-19_18-11-55-196 (Copy)

Група тернопільських школярів поділилася своїми розробками з вирощування мікрозелені на Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів, що відбулася у Києві.

Про це повідомляє Укрінформ.

- Наші вихованці на виставці знайомлять відвідувачів із надзвичайно цікавим напрямком – вирощуванням мікрозелені, або ж - мікрогріну, цього новітнього тренду світової кулінарії та здорового харчування. Їхня дослідницька робота «Мікрозелень – енергія, закладена природою», розкриває оригінальну методику вирощування мікрозелені, а також дає рекомендації щодо сільськогосподарських культури, які підходять для цієї новаторської справи, - розповів директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Іван Герц.

За його словами, цінність роботи юних натуралістів та їхніх наставників не тільки у тому, що школярі знайомляться з біологією вирощування сільськогосподарських культур.

- Вирощуючи мініатюрну зелень у спеціально створених для цього умов, наші вихованці переконалися, що вона здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. При цьому, паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот. А вживання такої мікрозелені, як їжі, насичує організм людини вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму, - додає Герц.

Він також зауважує, що такий, апробований у Тернополі метод вирощування екологічно чистого і органічного продукту - мікрозелені можна ефективно використовувати у кулінарній справі, зокрема, у харчуванні школярів. Нагадаємо, 18-21 жовтня 2021р. на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України (м.Київ) тривала Всеукраїнська виставка досягнень юних натуралістів. Її мета - залучення учнівської молоді до агробіологічного дослідництва, практичної природоохоронної роботи, обмін досвідом роботи.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео