Орест Сарматський

Новий прокурор почав свою роботу на Тернопільщині зі …скандалу

119484784_3464234930306125_5929777492160299429_o-1-960x640 (Copy)

Напередодні інформацію про гучне святкування на робочому місці у своєму кабінеті з нагоди свого представлення спростував під час пресконференції новопризначений прокурор області Микола Петришин. 

Як повідомляє «Терміново», Микола Петришин запевняє, що жодної пиятики в кабінеті не було, а саму провокацію хтось замовив.

– Щодо вчорашніх святкувань… Такий сигнал дійсно мав місце і був перевірений підрозділами геніспекції офісу генерального прокурора. За результатами перевірки було встановлено відсутність даних, які б вказували на розпивання алкогольних напоїв, будь-яких святкувань та перебування сторонніх осіб в робочий чи позаробочий час в моєму кабінеті. Перевірка проводилася за участі заступника генерального прокурора з аудіо- і відеофіксацією, – повідомив прокурор області. 

За його даними, перевірка проводилася близько 16 год.

– Працівникам генінспекції фактично зібраних ними даних було  більш ніж достатньо, щоб зрозуміти, що жодного святкування не було. Мене не обслідували, бо не було необхідності. Зайшли люди геніспекції Генпрокуртури та оперативники спецпідрозділу К, який в структурі СБУ займається в тому числі і питаннями корупції. Я перебував у кабінеті сам, на своєму робочому місці, без будь яких посторонніх осіб. Перевірки приміщення було достатньо, щоб спростувати інформацію про святкування мого призначення. Мені не пропонували драгер. Після того, як вони зайшли в кабінет, їм було достатньо того, що вони побачили. Проходити драгер мені ніхто не пропонував, – описав суть перевірки Микола Петришин. 

Повідомлення про розпивання алкоголю з нагоди представлення він називає провокацією.

Раніше повідомлялося, що родина новопризначеного прокурора Тернопільської області, 30-річного Миколи Петришина, володіє трьома квартирами, будинком та земельною ділянкою. Про це свідчить електронна декларація прокурора.

Так, у 2015 році військовий прокурор Дарницького гарнізону Центрального регіону України Микола Петришин спільно із дружиною Анною Петришиною задекларували 300 тис. грн збережень, дві квартири (одна – тещина, інша – дружини), будинок на 200 кв. м і земельну ділянку (все на дружині), офіс (теж на дружині) та два автомобілі – Toyota Camry 2009 року випуску та Mazda CX-7. Обидва оформлені на дружину.

У декларації за 2016 рік у Петришина з’явилася іще одна, третя квартира, якою він володіє лише частково – 20%, а у тещі військового прокурора Наталії Кіщак – новий Nissan Qashqai.

Тобто, за даними декларації, все вказане майно прокурор придбав за два роки роботи у Військовій прокуратурі Дарницького гарнізону Центрального регіону.

Нагадаємо, дві дні тому у Тернополі заступник генпрокурора Ігор Мустеца представив колективу Тернопільської обласної прокуратури нового керівника. Ним став уродженець Львівщини Микола Петришин. Новому очільнику обласної прокуратури 30 років.

За останні кілька днів генеральний прокурор України Ірина Венедіктова змінила очільників низки обласних прокуратур.

Окрім зміни прокурорів, будуть перейменовані й самі прокуратури. Наприклад, прокуратуру Тернопільської області перейменують на Тернопільську обласну прокуратуру. Такі перейменування стосуються усіх обласних прокуратур. Оновлені прокуратури почали роботу 11 вересня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео