Ростислав Фук

Обіцяли роботу за кордоном: у Тернополі викрили шахрайський кол-центр (відео)

Серед працівників центру – люди віком від 18 до 22 років

Тернопільські правоохоронці викрили шахрайський кол-центр, працівники якого видурювали гроші у людей, представляючись працівниками банків та пропонуючи послуги з працевлаштування за кордоном. Про це повідомив очільник обласного управління Національної поліції Сергій Зюбаненко.

За його словами, серед 20 працівників кол-центру – люди віком від 18 до 22 років, яких адміністратори підшуковували через інтернет-оголошення.

Як повідомляють у відділі комунікації Нацполіції області, незаконний кол-центр був облаштований в одному із приміщень в центрі Тернополя. Під час документування злочинної діяльності поліцейські встановили, що двоє мешканців Запоріжжя були адміністраторами офісу. Через сайти оголошень вони набирали операторів, які працювали за чіткими шаблонами та інструкцією.

Зловмисники телефонували потерпілим, видаючи себе за співробітників банків, або представників міграційної служби, пропонуючи послуги з працевлаштування. Розмову вели переконливо, аби виманити у потерпілих якомога більше грошей. У одних довірливих клієнтів брали завдатки, у інших потерпілих дізнавалися персональні дані платіжних карток та виводили з них кошти на свої рахунки, – кажуть поліцейські.

Під час санкціонованого обшуку з приміщення кол-центру вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи.

Наразі правоохоронці з'ясовують, скільки саме людей постраждало від шахраїв та про які суми йде мова. Також встановлюють організаторів незаконної злочинної діяльності.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 стстатті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Читайте також: Жителів Тернопільщини попереджають про афери з працевлаштуванням

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео