Тамара Коблик

Обіцяють зарплату не менше 20 тис. грн: на Тернопільщині збудують завод із будівництва залізобетонних конструкцій

Завдяки таким потужним інвесторам загальна сума прямих інвестицій в регіон збільшиться більш як на 1 млрд грн і буде створено понад 150 нових робочих місць

Іноземний інвестор Oberbeton починає проєктування нового заводу великогабаритних залізобетонних конструкцій у Микулинецькій громаді, що на Тернопільщині. Про це йшлося на зустрічі 1 березня 2024 року з місцевим активом громад та представниками компанії-інвестора.

Як пише inventure.com.ua, інвестиційний супровід угоди з червня 2022 року проводила команда «Інвестиційного офісу Тернопільської області», який є підрозділом «Інституту сталого регіонального розвитку» та її керівник Володимир Василевський. Майже два роки потужний інвестор визначався з кінцевою локацією та обрав Микулинецьку територіальну громаду, яка надала найкращі умови. 


На зустрічі було представлено презентацію проєкту забудови заводу (говорилося про виробничі та допоміжні будівлі, логістику, об’єм інвестицій, об’єм і асортимент продукції, кількість робочих місць, що планується створити). 

Було проведено візуалізацію самих виробничих приміщень і частково технології виробництва. 


Представники інвестора повідомили та надали відповідні гарантії щодо екологічної безпеки та дотримання інших норм законодавства, а також показали найсучасніше обладнання, яким буде комплектуватися це виробництво. 


Завдяки таким потужним інвесторам загальна сума прямих інвестицій в регіон збільшиться більш як на 1 млрд грн і буде створено понад 150 нових робочих місць. 


Бюджет громади та бюджет області отримає потужну фінансову підтримку, а в населений пункт вдихнеться нове життя. Це прозора компанія, де середня заробітна плата складатиме не нижче 20-22 тис. грн на місяць. 


Вже незабаром буде підписано інвестиційний меморандум та розпочато всі підготовчі та будівельні роботи на ділянці. 

Читайте також: На Тернопільщині збудують сміттєпереробний завод: громада вже зустрілася з інвестором

Фото з відкритих джерел та зі сторінки Микулинецької громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео