Ростислав Фук

Жителя Тернопільщини підозрюють у незаконному будівництві на території собору

За даними слідства, підозрюваний у 2011 році здійснив самовільне будівництво житлового будинку площею 98 квадратних метрів

Під процесуальним керівництвом кременецьких окружних прокурорів оголосили підозру кременчанину у самовільному будівництві будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний у 2011 році здійснив самовільне будівництво житлового будинку площею 98 квадратних метрів на земельній ділянці історико-культурного призначення – території Миколаївського собору у Кременці.

Також встановлено, що чоловік, будучи неналежним користувачем землі, у 2017 році здійснив реконструкцію наявної будівлі з проведенням добудови, сходи якої частково займають земельну ділянку історично-культурного призначення, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваному інкримінують частину 4 статті 197-1 Кримінального кодексу. Розслідування здійснюють слідчі поліції. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Читайте також: Зі Свято-Миколаївського собору в Кременці зникли ікони та цінні речі

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео