Оксана Бучко

Обмежень на поштові відправлення з-за кордону тернополяни цього року ще не матимуть

posylka_0267d

Отримувати товари з-за кордону в міжнародних поштових та експрес-відправленнях тернополяни можуть поки без оплати податків. Введення обмежень на безподаткові посилки відклали до наступного року. Про це йдеться в опублікованому у виданні «Голос України» законі «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (законопроект №6776-д), пише epravda.com.ua.

Так, із 1 січня 2019 року такі безподаткові пересилання товарів з-за кордону фізичним особам обмежать до трьох посилок протягом календарного місяця загальною вартістю до 150 євро. Від четвертої посилки будуть вводити податок - ПДВ (20%), митом (10%) і акцизом.

А на ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі наклали обмеження. Їх вартість не може перевищувати 150 євро (в аеропортах - 1000 євро), вага - 50 кг. При цьому перебування за кордоном особи, яка перевозить посилку, не повинно перевищувати доби, а в’їзд в країну має відбуватись не частіше одного разу протягом 72 годин. Такі зміни вступили з 1 січня 2018 року (законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу). Згідно нововведень, якщо в’їзд здійснюють частіше, без податків можна привезти товарів лише на 50 євро.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео