Євгенія Цебрій

Обвинувачений у вбивстві випускниці з Вишнівця на Тернопільщині вийшов із СІЗО

Василь Гнатюк потрапив у СІЗО неповнолітнім, нині йому 23 роки. Під вартою перебував понад 7 років. Вирок у резонансній справі досі не винесли 

Запобіжний захід обвинуваченому у вбивстві та зґвалтуванні випускниці з Вишнівця на Тернопільщині Василю Гнатюку змінив Кременецький районний суд 14 серпня. Він вийшов з під-варти і до 14 жовтня цього року перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом із застосуванням електронного засобу контролю. Про це повідомили у Кременецькому райсуді. 

Василь Гнатюк потрапив у СІЗО неповнолітнім, нині йому 23 роки. Під вартою перебував понад 7 років. 

При цьому вирок йому, враховуючи ряд об`єктивних причин та складність кримінального провадження, не ухвалили. Тому колегія суддів вважає, що  в клопотанні прокурора про продовження строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо обвинуваченого  слід  відмовити, задовільнивши клопотання захисника у зміні запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт. Заборонити  обвинуваченому залишати своє фактичне місце проживання цілодобово, – йдеться у повідомленні райсуду.

Одночасно на обвинуваченого суд поклав ряд обов'язків. Зокрема, прибувати на засідання у даному провадженні до Кременецького районного суду за першою вимогою. Не відлучатись із населеного пункту, в якому він  проживає без дозволу суду. Утримуватися від будь-якого спілкування із потерпілими та свідками по даному кримінальному провадженні. Повідомляти суд про зміну місця свого проживання та носити електронний засіб контролю.

Випускницю з Вишнівця Ірину Мукоїду знайшли вбитою 26 червня 2017 року

Нагадаємо, резонансне вбивство випускниці сталося у селищі Вишнівець на Збаражчині 26 червня 2017 року. Ірину Мукоїду вбили двома ударами ножа в серце та в легеню. 22 грудня 2017 року правоохоронці зібрали достатню кількість доказів, аби довести причетність неповнолітнього Василя Гнатюка до вбивства. Згодом справу передали до суду. 

Василя Гнатюка обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень: умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством; сексуальне насильство щодо неповнолітньої. Це особливо тяжкі злочини, за які передбачене покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років або довічне.

Нагадаємо, суд у цій справі триває рекордно довго. Засідання у цій справі закриті. Перша причина, чому ця справа вже так довго затягнулася – це затягування зі сторони захисту, повідомляв раніше керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук. У підозрюваного змінювалися адвокати, зокрема, й через те, що двох із них призвали у ЗСУ. А суддя, яка входила в колегію в цій справі, у жовтні 2023 року загинула в ДТП. Тому тоді постало питання про створення нової колегії. Зараз справа на етапі дослідження доказів. Наступне засідання має відбутися у вересні.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео