Оксана Мацьопа

Одружився з тещею: які історії придумують військовозобовʼязані українці, щоб виїхати за кордон

Три випадки фейкових шлюбів викрили на кордоні з Польщею

Військовозобовʼязані чоловіки вигадують чимало схем, щоб уникнути мобілізації, або ж перетнути кордон України. Про деякі з таких випадків повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України. 

В одному випадку 28-річний житель Рівненщини одружився зі своєю 40-річною тещею, особою з інвалідністю І групи. Як пояснили «молодята», вони їхали до Варшави лікувати зір «дружині».

Акторську майстерність пара проявляла до останнього та запевняли, що шлюб укладений у липні — по великій любові. Пізніше чоловік все ж зізнався, що новоспечена дружина — його теща. І шлюб був укладений з метою виїзду за межі України, — розповіли прикордонники.

Як з’ясували прикордонники, 7 вересня справжня дружина чоловіка виїхала за кордон залізницею.

Чоловік з тещею у цей же день спробував виїхати через автомобільний пункт пропуску на Волині. Коли плани „подружжя“ викрили там, 8 вересня „подружжя“ рушили у пункт пропуску „Рава-Руська“, — йдеться в повідомленні.

Інші два випадки зафіксували в пункті пропуску «Краківець». Обидва «подружжя» їхали нібито на лікування своїх дружин. 41-річний уродженець Івано-Франківщини наприкінці серпня одружився з 46-річною жінкою, особою з інвалідністю II групи.

Ще в одному випадку 18-річний волинянин одружився з 19-річною дівчиною, особою з інвалідністю II групи з дитинства.

В усіх випадках порушникам загрожує позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років за «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». 

Фото: Державна прикордонна служба України

 

Вибір читачів за тиждень

Відео