Окремі тернополяни можуть радіти: розмір значення не має

Коли справа стосується інтимного життя, часто заходить мова про стереотипи: між чоловіком і жінкою може стояти невидима стіна міфів та непідтверджених фактів. Одним з найпоширеніших міфів є – розмір чоловічої гідності (або величина статевого члена).

Одні чоловіки асоціюють свій агрегат з мужністю, інші з чоловічою силою, трапляється й таке, коли обговорюють розмір і потенцію, вплив одного на інше. Віра у стереотипи і переконання зводить невидиму стіну. Ще гірше, коли ця стіна накладає відбиток на сексуальне життя подружньої пари і з цього з’являється невпевненість, випливають конфліктні ситуації.

Сексопатолог Тернопільського Центру планування сім’ї Євген Таранніков вважає, що все це лише психологічний настрій чоловіка, а розмір статевого органу лише надає впевненості власнику у своїй зовнішній привабливості.

-        Якщо між чоловіком і жінкою є почуття, і ще краще, природній потяг, то розмір на якість не вплине, - запевняє фахівець. - В процесі, під час статевого контакту, дуже важливо розуміти те, що крім стандартної і звичної пози є інші, які також варто спробувати. Важливо вміти підлаштовуватися під свого партнера так само, як і під партнерку, щоб сексуальний контакт приносив насолоду і задоволення. Адже відсутність задоволення і оргазму негативно впливають на чоловіче здоров’я.

Величина пеніса у кожного чоловіка різна. За розміром (у стані ерекції) лікарі розрізняють: нормальні розміри пеніса (5-20 см), зменшені - менше 5 см (мікропеніс, або мікрофаллія) та збільшені - більше 20-23 см (макропеніс).

У випадку з нормальною величиною та збільшеними пенісами все зрозуміло, а от «мікрофаллія»… що робити тоді?

Мікрофаллія (мікропеніс) - це вроджене недорозвинення статевого члена (менше 5 см) при збереженні його нормальної форми і анатомічної будови. Дана патологія частіше виявляється в дитячому віці. Важливо не пропустити захворювання, так як тільки на ранніх стадіях можлива ефективна гормональна корекція.

-        Взагалі, в цілому світі існує дуже малий відсоток чоловіків з мікропенісами, - розповідає пан Євген. – Якщо так вже трапилося, і у вашого партнера мікрофаллія - експериментуйте в ліжку. Оральні ласки принесуть в ваше інтимне життя нові відчуття і компенсують фізіологічні недоліки.

Є й такі пацієнти, які будучи фізично здоровими, страждають від заниженої самооцінки -  це явище називають «психологічним мікропенісом»:

-        Перш за все, я наголошу на тому, що потрібно звернутись до фахівця за консультацією, пройти необхідне обстеження і вже тоді робити висновки. Найкраще, це звернутися за допомогою вдвох. Часто приходять на консультацію пари, оскільки не так фізичні вади слугують перепоною на шляху до гармонійних відносин, як психологічні.

Не варто забувати і про енергетичну сумісність.

-        Навіть якщо статеві органи партнерів ідеально підходять один одному, і партнер чудово володіє своїм пенісом, але нема флюїдів, які здатні підсилювати енергію і почуття, відносини навряд чи будуть довгими, і принесуть задоволення.

Обираючи супутника важливо прислухатись до його голосу, відчувати запах, вивчити характер та бути готовими на експерименти свого роду, якими важливо вміти урізноманітнювати своє сексуальне життя: підбирати білизну, бути готовими до довгої прелюдії, обирати аромати для особливих зустрічей і контактів, а головне – підбирати позу, у якій обоє партнерів відчують насолоду.

Матеріал підготований в рамках співпраці з Таранніковим Євгеном Володимировичем, лікарем-сексопатологом вищої категорії Тернопільського Центру планування сім’ї .

Контакти:

068 707 02 71 – Євген Таранніков

Прийом відбувається за адресою:

М. Тернопіль, Замкова, 10\  кб. 11

Дні прийому: понеділок, середа, п’ятниця з 8:30 до 14:00

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео