Анастасія Кисіль

Онкохворі тернополянки зможуть безкоштовно зробити операцію за кордоном

IMG_1704

Львівський шпиталь Шептицького прийме на консультацію та скерує на безкоштовну операцію в Польщу 150 жінок, які мають онкологію шийки матки або ендометрію. Клініка реалізовує проект спільно з краківською лікарнею «Szpital na Klinach» та Екуменічним комітетом медичної та соціальної допомоги.

Про це повідомляє сайт ZAXID.NET.

Жінкам, які хочуть взяти участь у проєкті, треба заповнити гугл форму, яку перегляне лікар-онколог медзакладу. Якщо виникне потреба, пацієнток додатково дообстежать у шпиталі, після чого вони поїдуть до Польщі. Операція, догляд перед та після операції будуть безкоштовні. Платними для пацієнток будуть додаткові дообстеження, якщо вони будуть необхідні, та транспортування до клініки у Краків.

- Операції відбуватимуться у клініці наших партнерів у Польщі. Операція та післяопераційний період будуть безкоштовними. Наш лікар-онколог буде робити вибірку саме за цим діагнозом, а вже тоді ми будемо скеровувати в Польщу на оперативне втручання, яке відбуватиметься на сучасному обладнанні Da Vinci, що є дуже точним, дає найменші ризики розвитку післяопераційних та операційних ускладнень. Після таких втручань пацієнти дуже швидко одужують і буквально вже за кілька днів можуть повертатися додому, пояснила для ZAXID.NET медична директорка шпиталю Шептицького Роксолана Вельгуш.

Керівниця відділу розвитку Шпиталю Шептицького Христина Келеман пояснила, що подавати заявки можуть жінки зі всієї України. Відбір пацієнток триватиме 3-4 місяці.

- У програму ми візьмемо 150 жінок. У нас вже є потрібна сума коштів, проект оплачує Європейський Союз. Але на сайті також є реквізити для благодійників, які готові підтримати цей проект. Якщо будуть додаткові надходження, кількість пацієнток можна збільшити. Про всі використані кошти ми публічно звітуємо, – розповіла ZAXID.NET Христина Келеман.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео