Ростислав Фук

«Онука потрапила в ДТП»: у Тернополі затримали шахрайку, яка виманила гроші в пенсіонерки (відео)

Жінка причетна до вчинення одного злочину в Тернополі, її також підозрюють у кількох схожих фактах на території Хмельниччини

До правоохоронців надійшло повідомлення про те, що невідомі особи ошукали 85-річну тернополянку та виманили у неї  гроші. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

До пенсіонерки зателефонували начебто із лікарні та повідомили, що її онука потрапила у ДТП і терміново потрібні гроші на операцію. Не перевіривши інформацію, вона передала невідомій людині 20 тисяч гривень.

Весь час зловмисники тримали пенсіонерку на зв'язку. Тернополянка продиктувала їм свою адресу. Невдовзі до неї додому прийшла незнайомка, якій вона віддала гроші. Лише після цього потерпіла зателефонувала до онуки і тоді з’ясувалося, що її ошукали, – йдеться в повідомленні.

За годину після повідомлення пенсіонерки співробітники карного розшуку знайшли шахрайку, якій та передала гроші. Нею виявилася 23-річна мешканка Миколаївської області. У неї вилучили гроші, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази.

Поліцейські встановили причетність жінки до вчинення одного злочину в Тернополі, а також підозрюють у кількох схожих фактах на території Хмельницької області.

Жінку затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу та оголосили їй про підозру в шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 190 Кримінального кодексу України). Оперативно-розшукові заходи тривають, поліцейські також встановлюють інших учасників шахрайської схеми.

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео