Ростислав Фук

Хотіли оформити допомогу - втратили майже 90 тис. грн: жителі Тернопільщини потерпіли через аферу

Правоохоронці закликають не вводити дані банківської карти при заповненні анкет на невідомих сайтах

87 тисяч гривень привласнили шахраї, знявши гроші з карткових рахунків двох жителів Тернопільщини. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Люди намагалися оформити грошову допомогу для громадян у період війни. Так, тернополянка позбулася 27 тисяч, а 33-річна жителька Гусятина – 60 тисяч гривень.

Відомості про події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські кажуть, афера з оформленням так званої «грошової допомоги» полягає в наступному: — переходячи за посиланням, яке пропонує отримати кошти, людина потрапляє на фішинговий сайт. Це двійник надійного легального сайту, розміщений за схожою електронною адресою – людина думає, що зайшла на сайт свого банку, а насправді – це сайт-двійник шахраїв, який візуально дуже схожий, адреса сайту відрізняється зазвичай всього на одну літеру. Якщо на такому фішинговому сайті ввести номер картки, мобільного телефону, паролі – шахраї можуть отримати доступ до її рахунків і зняти всі кошти.

Правоохоронці закликають не вводити дані банківської карти при заповненні анкет на невідомих сайтах.

Отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, потрібно лише з офіційних джерел, не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно зверніться до банку та заблокуйте картку, повідомте про випадок шахрайства в поліцію, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, днями понад 76 000 гривень шахраї видурили у жительки Тернополя

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео