Особливості вибору пускового пристрою для авто

На правах реклами

Для ефективної роботи пускового пристрою, необхідно обирати варіанти, які відповідають не лише вашим потребам, а й певним технічним параметрам. Найчастіше проблеми з акумулятором виникають через вплив сильних морозів. На це існує декілька причин: відчинені двері автомобіля та не вимкнені фари. Також — довготривале підключення обладнання для захисту від викрадення. Для форс-мажорів існує ефективний спосіб розв'язання проблеми — пускові пристрої.

Функціонал пускових пристроїв

Вони призначені виключно для запуску автомобільного двигуна і вирізняються дуже швидкою роботою. Завдяки цьому можна повернути автомобільний стартер вже за кілька хвилин. Найважливіша особливість — здатність надавати потужний струм. Зазвичай моделі пускових пристроїв, інакше їх називають джамп-стартерами, оснащені вбудованим акумулятором (важливо слідкувати, щоб він був заряджений). Існують також продукти, створені не тільки для запуску двигуна, а й заряджання акумулятора. Їх називають пуско-зарядними пристроями.

Головна перевага продукції — мобільність. Діагностика ускладнень стає простою і доступною завдяки використанню спеціальних адаптерів, датчиків та програм. Останні можна встановити на смартфон. Такі пристрої здатні визначати багато характеристик автомобіля:

  • параметри двигуна;
  • інформацію про систему безпеки;
  • дані про систему живлення.

Прилад буде великим плюсом для власників автомобілів, оскільки допомагає вчасно виявляти та усувати злам, зекономити на обслуговуванні авто.

fbSuHB3yh0_ujWXnxJ5v6t1hvx6Txv3UW9TvQmoEyzlkBNU6vGJnHXOEdpIKXSooGUJ44itGG3Mh9Q_FQXF54fPj4Yc0sdzcoqN9v6qnRUMIwI33KPf_WzuYURA5pQK3CGUdGbqTEPrBwXfKy6Mvd2c

Особливості, які необхідно враховувати

Перед купівлею пускового пристрою важливо мати на увазі наступне:

  • Існують 2 типи обладнання. Прості призначені лише для запуску двигуна, подаючи струм у стартер, а пуско-зарядні можуть заряджати акумулятори.
  • Апарати живляться з електромережі або мають вбудовані АКБ. Перший варіант підходить для стаціонарного використання, а другий — для перевезення в автомобілі на випадок аварії.
  • Вольтаж пускового пристрою повинен відповідати напрузі акумулятора машини. Враховуйте, що різні види транспорту мають різну напругу: 6, 12 або 24 вольт.
  • Для успішного запуску двигуна необхідно забезпечувати струм, це в декілька разів перевищує місткість акумулятора.

eegWZj-rG5JDi2UMBFvCSvrDkzH36ErlujvcTiUbrKwejls3ENygguyYnlas_FocSYgo9R6R8kL6J0u0awMpWR8wsFw6nl-zUdZAJo9ngKy6IpOOd9wz_ksxblAwKEkkKVjreTdy3cya5vujAmJlZf8

Різні моделі мають додатковий функціонал, такий як USB-порти для зарядки та захисні елементи. Вони відповідають за запобігання короткого замикання, зміну полярності та вбудовані вольтметр і амперметр. Розгляньте ці функції, щоб знайти пуско-зарядний або пусковий пристрій, який відповідає вашим потребам.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео