Ростислав Фук

Хотів придбати авто з-закордону: житель Тернопільщини втратив понад 300 тис. грн

Чоловік знайшов оголошення щодо продажу машини на одній з популярних платформ онлайн-продажу

Понад 300 000 гривень заробив шахрай на довірливому мешканцю Тернопільського району, який намагався придбати автомобіль з Європи. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Потерпілий знайшов оголошення щодо продажу машини на одній з популярних платформ онлайн-продажу. Він розпочав в месенджері спілкування з посередниками, які мали доставити авто з-за кордону.

Повна вартість машини становила майже 300 тисяч гривень, попросили ділки гроші ще й за послуги перевезення через кордон. Чоловік перерахував гроші кількома платежами, і після цього шахраї перестали виходити на зв’язок, – йдеться в повідомленні.

За фактом злочину розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб зловмисників.

Нагадуємо: не надсилайте власні кошти невідомим людям! Якщо хочете придбати авто, обов’язково переконайтесь, що воно існує, а посередник- не черговий пройдисвіт з інтернету. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету, не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео