Що варто знати про шини для сільськогосподарської техніки?

На правах реклами

Оснащення господарства тракторами та сільськогосподарською технікою дозволяє аграріям підвищити ефективність виробництва. Сільськогосподарські шини — це елемент, якому в період зміни пору року варто приділити особливу увагу. Що вирізняє таку частину сільськогосподарської техніки та які можна купити шини на adam.ua — розповідаємо в цьому матеріалі.

Як маркуються шини?

Шукаючи цей важливий технічний елемент, фермери зустрічають символи та знаки, в яких варто розібратися. Маркування, витиснене на шині, містить багато важливої інформації.

Розмір шини виражений у метричних або дюймових вимірах, він має першочергове значення. Наприклад, розмір шини 320/85R28 означає такі показники:

  • 320 — ширина шини в мм;
  • 85 — співвідношення висоти профілю до ширини шини, виражене у відсотках;
  • R — радіальна шина;
  • 28 — діаметр обода в дюймах.

Шини для сільськогосподарських машин також мають індекси швидкості та вантажності. Індекс швидкості вказує на максимальну швидкість руху, розраховану на цю шину, а індекс вантажності — на припустиме навантаження на шину за цієї швидкості.

Які бувають види протекторів шин?

Під час проведення польових робіт необхідно звернути увагу на тип і глибину протектора, який повинен бути адаптований до характеру роботи машини. Найбільш часто використовуються шини з протектором R1, тобто універсальні, які застосовуються для більшості польових робіт. Популярними також є шини з протектором R1W, що підходять для важких польових робіт.

Для роботи на болотистій місцевості використовується протектор R2 з ребрами, розташованими під кутом 45° до краю шини. Протектор R3 найкраще підходить для причепів і машин, де важливо, щоб був рівномірний розподіл ваги. Дрібний протектор R4 вибирається для техніки, що працює на асфальтованих поверхнях.

Чим відрізняються радіальні шини від діагональних?

Діагональні шини мають меншу поверхню контакту із землею, тому можуть ковзати на нестабільному ґрунті. Вони характеризуються меншим зчепленням та швидше зношуються.

Радіальні шини менш гнучкі та забезпечують кращі зчеплення із землею та розподіл ваги, а отже, повільніше зношування протектора. Також використання радіальних шин знижує витрату палива на кілька відсотків.

Правильний вибір шин для сільськогосподарської техніки забезпечує її ефективну та довготривалу експлуатацію. Придбати якісні шини можна в магазині ADAM.

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео