Віра Олександрович

Останній день опалювального сезону у Тернополі – 15 квітня

Штаб1

Через різке похолодання, яке у Тернополі очікують завтра, 14 квітня, централізоване теплопостачання у домівках містян наразі не відключатимуть. Останнім днем опалювального сезону стане 15 квітня.

Про це йшлося на засіданні Тернопільського оперативного штабу із подолання надзвичайної ситуації (також читайте ТУТ і ТУТприм.) сьогодні, 13 квітня.

Cтемковський
Cтемковський

Зважаючи на те, що ми очікуємо суттєве пониження температури повітря у вівторок, опалювальний сезон у Тернополі вирішили ще не припиняти, пояснює заступник міського голови із питань житлово-комунального господарства Владислав Стемковський. – Тобто останнім днем, коли батареї грітимуть, буде середа, 15 квітня.

Що цікаво, 14 квітня у Тернополі та області синоптики дійсно очікують хмарну погоду, дощитиме. У деяких регіонах України навіть пройде сніг. Температура упродовж дня у нашому місті коливатиметься від 3-х до 8-ми градусів тепла, а вітер буде помірним. У середу температура повітря вже підніметься до 10-ти градусів. Згодом на тернополян очікує потепління до плюс 18-ти удень.

Ця дата цілком відповідає традиційній, коли тепло відключали раніше, нагадує пан Стемковський. – Тому ми вирішили на ній і зупинитися.

До того ж, на прохання тернополян, тепловики і так останніми днями працювали за особливим температурним графіком – удень батареї взагалі не гріли. Всі нарахування за послуги здійснювали відповідно до температури зовнішнього повітря. Окрім того, для недопущення перегріву приміщень у денну пору доби, КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» також нині подає гарячу воду по-особливому: - понеділок, середа, п`ятниця із 17:30 до 23:00; - вівторок, четвер, субота, неділя з 6:00 до 10:00 і з 17:30 до 23:00.

До речі, після закінчення опалювального сезону гарячу воду подаватимуть за графіком, згідно із рішенням виконавчого комітету за №981 від 10.06.2010 р.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео