Орест Сарматський

Освітянам України на Тернопільщині нагадали про любов (фоторепортаж)

У Зарваниці відбулася Всеукраїнська проща освітян.

Архієрейською Божественною літургією у Соборі Зарваницької Матері Божої розпочалася у суботу вже традиційна Всеукраїнська проща працівників освіти.

- Своєю працею ви боретеся за найцінніший скарб українського народу – діток та молодь. Це ви, освітяни, будуєте основи нашого майбутнього. Тож сьогодні я хотів би звернутися до всіх педагогів, щоб цей дорогоцінний час, який ви вділили на прощу до Зарваниці і так чисельно приїхали з багатьох областей, провели у молитві і тут, у святому місці зачерпнули так багато любові, щоб вона, ота любов, її часточка була роздана тоді, коли ви входите у класи, чи в аудиторії до учнів, чи студентів. Бо в новій українській школі, крім знань, отримання великого масиву інформації, потрібне ще щось набагато більше, що мало би укріпити ці знання. Це – любов. А ще – надія. Щоб ми нею жили, світилися. І нехай дух Зарваниці, додає у цьому вам усім сили і Божої благодаті, - сказав, звертаючись до освітян, владика Теодор Мартинюк - єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.

Після водосвяття та освячення церковної атрибутики учасники прощі пройшли Хресною Дорогою до комплексу споруд Українського Єрусалиму.

Цього ж дня у Марійському духовному центрі відбулася конференція «Виховання особистості на цінностях» та «Формування цілісності дитини згідно моделі католицької освіти».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«180088,180089,180090,180094,180095,180091,180097,180092,180093»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео