Ростислав Фук

П’яний водій з Тернопільщини пропонував хабаря поліцейським

Чоловікові загрожує позбавлення волі строком до чотирьох років

Під час патрулювання збаразькі правоохоронці зупинили водія автомобіля «Daewoo Lanos» за порушення правил дорожнього руху. Чоловік обігнав інше авто в забороненому місці, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Спілкуючись з 33-річним жителем Скалата, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Проте пройти освідування на місці події або у медичному закладі чоловік відмовився.

З метою уникнення адмінвідповідальності водій запропонував поліцейським гроші та поклав 200 доларів на сидіння службового авто та 100 доларів – у кишеню поліцейському.

Екіпаж викликав на місце події слідчо-оперативну групу для документування кримінального правопорушення.

Відомості за даним фактом внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.

Також поліцейські склали на правопорушника адмінпротоколи за двома статтями КУпАП: стаття 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та стаття 130 (керування транспортним засобом особою у стані сп'яніння).

До слова, за керування у стані сп’яніння загрожує штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування на один рік.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео