Ростислав Фук

Житель Тернопільщини пропонував хабаря патрульним

Чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі

хабар

Лановецькі правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо місцевого жителя. Аби уникнути адміністративної відповідальності чоловік пропонував патрульним 2000 гривень, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Під патрулювання території обслуговування, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль, який рухався у комендантську годину з порушенням правил дорожнього руху. За кермом транспортного засобу перебував 50-річний мешканець Ланівців. За непритягнення його до адміністративної відповідальності чоловік почав пропонувати правоохоронцям 2000 гривень неправомірної вигоди, – йдеться в повідомленні.

Інспектори попередили порушника, що нагрудні камери записують розмову і за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Водія це не зупинило і як результат – на місце подія виїжджала слідчо-оперативна група поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Крім цього, працівники поліції відносно порушника склали адміністративний протокол за частиною 1 статті 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Триває досудове розслідування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео