Дарія Шевченко

У громаді на Тернопільщині паски для захисників спекли 80-річні господині

У Зборівській громаді великодні гостинці для військових допомагають пекти і діти, і люди поважного віку

Господині з п’яти сіл Калянського округу Зборівського громади активно випікають паски на передову захисникам. Староста округу Марія Рак розповіла, що великодні гостинці допомагають пекти, як малеча, так і люди поважного віку, повідомляє Координаційний штаб підтримки оборони України.

Господині з п’яти сіл округу вже напекли сотні пасок на передову на Великдень. У селі Розгадів цими днями трудяться всі — від малого до старого. Допомагають із випічкою діти, молодь. 4-річна Тетянка з села Розгадів провела майстер-клас із приготування печива. Мама дівчинки випікає солодке на весілля, тож навчила доньку. Натхненно місять тісто і печуть паски навіть господині поважного віку. Серед них — 84-річна Стефанія Гаврилишин і 78-річна Ярослава Далик, - розповіла пані Марія.

Пані Стефанія та пані Ярослава – патріотки України. Ще донедавна співали у церковному хорі, їздили на виступи. Пані Ярослава свого часу пекла односельцям хліби на весілля для поклону, а панія Стефанія – вишивала рушники для церкви.

Велика вдячність пекаркам поважного віку. Їхні пасочки — від щирого серця! Родина пані Стефанії за патріотизм зазнала переслідувань радянської влади. Після проголошення Незалежності жінка брала участь в патріотичних заходах, у 1991-ому допомагала організувати фестиваль стрілецької пісні в нашому селі, на який прибуло 11 тисяч гостей, а пані Ярослава, попри біль в спині, старанно випікає пасочки. З такими людьми ми точно переможемо, - впевнена Марія Рак.

Нагадаємо, що на Тернопільщині Координаційний штаб підтримки оборони України проводить збір пасок на передову для захисників.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео