Дарія Шевченко

На Тернопільщині вчителі поміж уроками готують смаколики на передову (фото)

Волонтерська праця згуртувала громаду у Залізцях на Тернопільщині

У Спеціалізованій ЗОШ І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов смт Залізці педагогічний колектив готує печиво бійцям на передову. Поміж уроками вони разом у їдальні за власними рецептами випікають смаколики, а дітки їм допомагають. Печиво передають волонтерам у Координаційний штаб підтримки оборони України, які згодом відправляють їх на передову.

«У перші дні війни наші вчителі ліпили вареники, пельмені, запікали ребра для наших військових. Допомагали старшокласники, батьки учнів, небайдужі люди. Підтримують ресурсами місцеві спонсори. Один земляк якось привіз 50 кг фаршу для страв. Згодом цей чоловік пішов добровольцем на війну. Ми безмежно вдячні за все»,- каже директорка школи Наталія Храбцьо.

Керівниця закладу розповіла, що волонтерство згуртувало усіх жителів селища. Хтось приносить цукор, хтось – борошно, а хтось – інші харчові продукти. 

«Маємо всього вдосталь! Сьогодні готуємо рогалики, медові пряники, ліпимо пиріжки з м'ясом і капустою. Щойно вийняли з печі першу партію великодніх пасок. Хочемо, щоб кожен солдат відчув родинне тепло, любов наших сердець і щиру молитву! Нехай наша допомога маленька, але ми не зупинимось до перемоги» - зазначила Наталія Храбцьо.

Учні залозецької школи також підготували для українських захисників обереги - Ангелів. Днями волонтери все доправлять на передову.

«Зроблені дитячими руками обереги направду сповнені дивовижною силою. На уроках трудового навчання наші школярі виготовили ці чудові обереги для захисників. Передаємо їх на фронт, щоб гріли серця», - розповіла заступниця директора школи з виховної роботи Оксана Гриб.  

Спільна праця – єднає та наближує до перемоги.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео