Юля Вітюк

Переселенцям у Тернополі дають безкоштовно картки для проїзду у громадському транспорті

Щоб отримати картку для проїзду, потрібно офіційно зареєструватися у Центрі гуманітарної допомоги на другому поверсі залізничного вокзалу у Тернополі

Вже близько 45 тисяч переселенців, які приїхали на Тернопільщину, залишаються в області та не прямують далі у пошуку прихистку. Про це повідомив голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації. 

Також ми є транзитною областю, адже частина людей проїжджають нашими дорогами у напрямку кордону. Тому для них на трасах ми облаштували пункти обігріву, — розповів Володимир Труш. — Люди можуть зупинитись, випити гарячого чаю, кави і навіть повечеряти.

Голова області попросив небайдужих жителів Тернопільщини підходити в ці пункти обігріву, запитувати, чи потрібна допомога, та долучитись до волонтерства. 

Щодо ситуації у місті, то майже 2,5 тисячі переселенців прийняли рішення залишитись у Тернополі на довгий час, — повідомив голова міської ради Сергій Надал. — На сьогодні переселенці розміщені в 16-ти навчальних закладах міста.

На сьогодні переселенці розміщені в 16-ти навчальних закладах міста - Сергій Надал

Також голова міста наголосив, що в Тернополі діє безготівкова оплата проїзду у громадському транспорті. Це стосується і переселенців. Для тих, хто офіційно реєструється в Центрі гуманітарної допомоги, що на другому поверсі Залізничного вокзалу, картки для проїзду видають безкоштовно.

Останні кілька днів наші працівники проводили перевірку оплати вартості проїзду в громадському транспорті. У 100 автобусах перевірили 1033 пасажири, 13 з них їхали без квитків. Це мешканці з інших населених пунктів, їх не оштрафували, а тільки повідомили про систему оплати, — повідомив Сергій Надал.

Переселенці, які офіційно реєструються в Центрі гуманітарної допомоги, що на другому поверсі залізничного вокзалу, отримують картки для проїзду безкоштовно

Влада закликає переселенців вчитися української мови. Для них у навчальних закладах міста та області будуть проводити курси. Про це Терен повідомляв раніше. 

Крім того, для переселенців діє гаряча лінія, де переселенці можуть отримати консультацію стосовно медичних препаратів чи лікування. Телефонуйте за номером телефону: 067-881-10-66. Працює гаряча лінія з 8 ранку до 20:00. В інші години телефонуйте за номером екстреної медичної допомоги.

Фото з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео