«Перестало битися серце великого життєлюба»: не стало 105-річного жителя Тернопільщини (відео)

Єдиним секретом довголіття Петро Федак називав молитву. Був впевнений, що саме Господь допомагав йому усі ці роки

На 106-му році життя перестало битися серце великого життєлюба, найстаршого жителя Хоростківської громади Петра Федака. Старожила не стало на Різдво, 25 грудня, повідомляє на фейсбук-сторінці голова громади Степан Гладун. 

Нагадаємо, 9 липня цього року Петро Федак відзначив 105-літній ювілей. У такому віці дідусь читав без окулярів, займався бджільництвом, щонеділі ходив до церкви. Єдиним секретом довголіття називав молитву. Був впевнений, що саме Господь допомагав йому усі ці роки.

Як пише chortkiv.city, у чоловіка є три сини. Старший, 1948 року народження, тут, біля нього. Молодший – в сусідстві, а середульший – у Львівській області мешкає. Ті подарували йому шість внуків (один вже, на жаль, відійшов у вічність). Має аж тринадцятеро правнуків. Дружини немає на цім світі уже 32-й рік. Проживав Петро Федак у старшого сина разом з внучкою Ольгою, її чоловіком – місцевим парохом о. Іваном та трьома правнуками: Оксаною, Петрусем і Павлом. 

За життя, – розповідають рідні, – дідо ніколи не хворіли. Коли йому було поза сто, повезли, було, до Теребовлі, щось шлунок занепокоїв. Зробили УЗД. Лікарі були в шоці! Кажуть, що у нього настільки збережені внутрішні органи, що навіть в нас, набагато молодших, того немає.

У родині чоловіка він не перший довгожитель. Стрийна Петра Федоровича в Канаді прожила 103 роки. Стрий Іван також більше ста.

Детальніше про життя 105-річного жителя з Тернопільщини - на відео:

Колектив Терену щиро співчуває рідним і близьким Петра Федака. Вічна йому пам’ять.

Фото з родинного архіву Петра Федака та Любомира Габруського

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео