Ростислав Фук

Перейшов на бік ворога: на Тернопільщині розслідують справу про державну зраду

З березня по червень підозрюваний на посаді командира гранатометника брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України

суд02

Тернопільськими прокурорами  заочно повідомлено про підозру мешканцю Донецька у державній зраді та у добровільній участі в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації «ДНР». Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, 20-річний громадянин України у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне, воєнізоване формування - так званий «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву» терористичної організації «ДНР».

З березня по червень підозрюваний на посаді командира гранатометника брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за ведення та коригування вогню по українських військовослужбовцях, охорону окупованих територій. Також брав участь в евакуації поранених і вбитих учасників воєнізованих формувань «ДНР» та військовослужбовців російської армії.

Упродовж вказаного часу донеччанин виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих сіл Кізомис, Томина Балка, Широка Балка, Станіслав та інших населених пунктів Херсонської області.

Підозрюваному інкримінують частину 2 статті 111 та частину 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео