Ростислав Фук

Священники з Тернопільщини здійснили богослужіння на передовій (фото)

Капелани працювали розділено у трьох підрозділах, а саме: на Сумському, Харківському і Бахмутському напрямках

Днями священники-капелани Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ черговий раз працювали на передових позиціях фронту сході України. Про це повідомили у пресслужбі архиєпархії.

За підтримки командування 105-ї окремої бригади територіальної оборони та з благословенням архиєпископа і митрополита Василія Семенюка капеланське служіння здійснювали: бригадний капелан отець Євген Флиста, отець Андрій Чернецький, отець Іван Гуменюк, отець Євген Зарудний, отець Андрій Козяр, отець Петро Сачко та отець Василь Павлюк.

Капелани працювали розділено у трьох підрозділах, а саме: на Сумському, Харківському і Бахмутському напрямках. Священники здійснювали богослужіння, сповідали воїнів та проводили духовні розмови.

Війна дуже змінює людину, - розповідає отець Андрій Козяр. - На багато речей починаєш дивитися зовсім по-іншому: цінуєш кожен Божий день, кожну хвилину життя. Радієш простим речам і вдячний за те, що маєш дім, родину, спокій. Хочеться, щоб це розуміли усі. Не забувайте про наших військових, а також і про капеланів, які щоразу вирушають до військовослужбовців у горнило війни, де кується справжня незалежність.

Фото Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео