Перше вересня у тернопільських школах пройде не так, як завжди

IMG_3305

Школярам та їхнім батькам уже набридли нецікаві лінійки, частково і через довгі промови чиновників. Тому, існує ймовірність, що цього року  урочистості із нагоди першого вересня у Тернополі, та й загалом в Україні будуть відрізнятися від усіх попередніх.

У спільноті «БАТЬКИ SOS» у соцмережі Facebook батьки школярів попрохали Президента, Прем'єр міністра, Міністрів, народних депутатів, депутатів, селищних, міських, районних рад, чиновників різних рівнів та органів місцевого самоврядування не приходити урочистості із нагоди першого вересня, пише «Українська правда».

- Ваша присутність змушує наших дітей влаштовувати свято вам - інколи ви запізнюєтесь, інколи ваші промовисті промови занадто нудні та довгі. Якщо ви не знаєте, то «святкове вбрання» навчального закладу - кульки, прапорці, вам квіти - це все за кошти нас, батьків. Не даруйте нашим дітям букварики з вашими портретами, краще забезпечте своєчасне надходження підручників у школах. Ми дуже хочемо подолати цю совкову традицію лінійок, але якщо ви будете туди приходити - ми ніколи не позбавимось цього совкового рудимента. Якщо вже така нестерпна жага PR у навчальних закладах є, то не приїжджайте 1 вересня у школи, в які місцева влада вклала мільйони, приїдьте 2 вересня туди, де ваша допомога буде необхідною, де навіть за децентралізації, міська чи районна влада не переймається освітою. Адреси навчальних закладів можемо вам надати, але зробіть це без пафосу та з метою допомогти, - йдеться у повідомленні.

Підтримати таку пропозицію закликала і в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

- Уже те, що сучасні діти, народжені в незалежній Україні, змушені терпіти такий пережиток радянщини як лінійка – і в дощ, і в спеку, і стомлені задовгими «урочистостями», – саме по собі обурює. Діти промови гостей слухають рідко. Батьків ці промови обурюють. Невже хтось досі вважає, що це додає народної любові? А ще цю совєцку «лінійку» дітям треба вистояти… Приєднуюсь до заклику, - пишу у Facebook Уляна Супрун.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео