Тамара Коблик

Перші батьківські збори на Тернопільщині рекомендують провести у шкільних укриттях

Навчання з 1 вересня в області планують як в очній, так і в дистанційній формах. Можливий і варіант змішаного навчання

В Тернопільській ОВА відбулася нарада щодо готовності закладів освіти до нового навчального року. Станом на 16 серпня 2022 року комісії обстежили 100% укриттів – захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів. Серед них 615 споруд повністю готові до використання. Інші потребують усунення деяких недоліків, після чого їх повторно перевірять. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Нарада відбулася за участі начальника Тернопільської ОВА Володимира Труша, Першого заступника міністра освіти та науки України Андрія Вітренка, а також голів об’єднаних територіальних громад області.

За словами директорки департаменту освіти і науки Ольги Хоми, цьогоріч навчальні заклади розпочнуть роботу за графіком – 1 вересня. Навчання планується як в очній, так і в дистанційній формах. Можливий і варіант змішаного навчання.

Також, під час засідання, начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш дав пораду керівникам навчальних закладів провести перші батьківські збори в укриттях шкіл.

Батьки повинні переконатись в тому, що їх діти будуть знаходитись в комфортних і головне – безпечних умовах у випадку повітряної тривоги, - зазначив очільник області.

У свою чергу заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко наголосив на тому, що школи мають розпочати навчання в офлайн формі й забезпечити належні умови для цього.

Нагадаємо, заступник міністра освіти перевірив шкільні укриття на Тернопільщині.

Фото пресслужби Тернопільської обласної військової адміністрації



Вибір читачів за тиждень

Відео