Віра Олександрович

Песик Денні у Тернополі успішно допомагає дітям із інвалідністю (фото)

Основне

«Найвідданіші друзі в житті – це собаки і книги. Вони і захищають, і збагачують… Але їхнє мовчання завжди означає більше, ніж слова», – йдеться на сайті Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації осіб із інвалідністю.

Саме так там розпочали розповідь про те, що у Центрі з метою покращення і подекуди урізноманітнення реабілітаційного процесу залучають особливого гостя – пухнастика Денні. Він – надзвичайно активний і дружелюбний собака породи помаранський шпіц.

2
2

– Діти обожнюють його за щиру вдачу, ласку і грайливість. Денні змусить посміхнутися навіть найсумнішого та заспокоїти найтривожнішого. Він, ніби усе це знаючи, поводиться дуже поважно, очікує компліментів. Обожнює, коли його гладять. Дуже спокійний, контактний і залюбки виконує усі команди, – цитуємо повідомлення.

За словами каністерапевта, асистента вчителя-реабілітолога Ірини Солан-Осьмак, одна з причин такого ставлення діток до собаки – це те, що ззовні він дуже схожий на м’яку іграшку, а тому притягує до себе увагу.

1
1

Що цікаво, Денні любить подорожі, а тому навчився легко переносити поїздки потягом. Наприклад, нещодавно він так мандрував в Одесу. Щоправда, купатися він не надто полюбляє, бо береже шубку.

– Ми проводили заняття в юнацькій групі, – розповідає Ірина Солан-Осьмак. – Разом із вихованцями вигулювали Денні на свіжому повітрі. Там кожен міг взяти поводок у руки. У процесі такої каністерапії покращується координація рухів, пам’ять, діти стають більш товариськими і самостійними, у них покращується настрій і зникає напруження.

4
4

Додамо, незабаром у Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю відбудеться масштабний захід, присвячений каністерапії. До закладу завітають провідні каністерапевти разом зі своїми чотирилапими друзями. Вони продемонструють на практиці лікувально-оздоровчі властивості такого незвичного і приємного методу оздоровлення.

Фото з сайту Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації осіб із інвалідністю

Вибір читачів за тиждень

Відео