Тамара Коблик

Підрахували збитки від вибуху на Тернопільщині 22 березня

Під час нічної атаки 22 березня на Тернопільщині уламками було пошкоджено 25 домогосподарств

На Тернопільщині усувають наслідки падіння уламків на території приватного домогосподарства. Нагадаємо, уламки впали 22 березня. Про це Суспільному розповів голова громади Євген Здебський.

За його словами, підрахували збитки, сума становить понад 300 тисяч гривень.

Вдалося нормалізувати морально-психологічний стан людей, паніки немає, усі спокійні. Була паніка в перші години після вибуху. Що треба — ми вже все зібрали і перекрили. Зараз таких серйозних проблем немає.

Євген Здебський каже, облаштувати приватні домогосподарства допомагає благодійний фонд «Рокада», а матеріали для покрівлі даху надає громада.

Регіональна координаторка Тернопільського осередку благодійного фонду «Рокада» Віта Федосєєнко розповіла, що для громади залучили 30 наборів допомоги. За її словами, усі матеріали надаються за рахунок донорства Управління Верховного комісара у справах біженців ООН.

Наш фонд в якості реагування на надзвичайні ситуації, такі, як ракетні обстріли, надає цивільному населенню будівельні матеріали для тимчасових ремонтів чи оновлення пошкодженого житла. До набору цих матеріалів входять: пластикова плівка, брезенти для накриття дахів, дошки, плити для закриття дверей або вибитих вікон та дрібні будівельні матеріали: скоч, монтажна піна, цвяхи.

Нагадаємо, 22 березня в одному з населених пунктів області зафіксували падіння уламків на територію приватного домогосподарства.

Орієнтовно 25 домогосподарств Тернопільщини зазнали ушкоджень після ворожих обстрілів 22 березня.

Повітряну тривогу на Тернопільщині оголосили 22 березня о 2:02, сигнал відбою прозвучав о 6:59.

Фото Суспільне

Вибір читачів за тиждень

Відео